lasikuitutapetti ei lähde irti seinästä

Valinnan vaikeutta

Tiedättekö sen tunteen, kun vaihtoehtoja on miljoona, eikä osaa päättää? 

Ollaan aloiteltu työhuoneen remonttia pikkuhiljaa. Sinne on joskus muinoin joku ihana remppareiska vetänyt seiniin lasikuitutapetin. Eikä vaan yhdelle seinälle vaan jokaiselle seinälle. Haluan kuitenkin osan seinistä maalata ja tapetin vain yhdelle seinälle, joten piti alkaa miettimään, mitä seinille tehdään. 

Lasikuitutapetin poistaminen ei ole mikään helppo nakki. Vaihtoehtoja oli myös tasoitetapetti tai ylitasoittaminen. Tutkiskelin asiaa netistä ja tasoitetapetti on aika tyyristä tavaraa erikoisliimoineeen päivineen ja ylitasoitus ei minulta käsivammojen vuoksi onnistu, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää poistaa lasikuitutapetti. 

Aloittelin hommaa kokeilemalla miten tapetti lähtee irti ilman lämpöä. Olikin yllätys, miten helposti se lähtee irti! Tosin se lähtee pieninä suikaleina, mutta mikäpä kiire meillä. Isompia palasia lähtee, kun seinää lämmittää hiukan hiustenkuivaajalla. Kuumailmapuhallin on liian kuuma tähän hommaan. Rempalla ei ole kiire, joten irroittelen lasikuitutapetin pikkuhiljaa seinästä irti. Hommahan ei siihen lopu, vaan tapetin irroittamisen jälkeen seinästä pitää kaapia irti vielä loput liiman ja maalinrippeet ja tasoitella hiomalla loput. Kovvoo hommoo! 

valkoinen lasikuitutapetti ei lähde irti

Sitten itse aiheeseen! Meni tosiaan viikkoja ennenkuin osasin päättää millaisen tapetin valitsen työhuoneeseen. Muualle huoneistoon tulee näillä näkymin William Morrisin tapetteja ja mietin samaa sarjaa myös työhuoneeseen. Morrisit on vaan aika hinnakkaita, joten kun kyseessä on työhuone, niin mietin, että pihistelisinkö hieman ja hankkisin sinne halvemmat tapetit. Vaihtoehtoja on ihan liikaa! Mietin tätä: 

morris strawberry thief tapetti

Tai tätä: 

morris tapetti

Kumpikin on Morrisin valikoimasta ja ihan jäätävän hintaisia. Tekee aikamoisen loven rempparahastoon! Ylempi Strawberry Thief on ollut mun lemppari siitä asti kun näihin tutustuin, mutta aloin miettimään, että entä jos haluankin laittaa sitä jonnekkin muualle ja jos sen laitan työhuoneeseen, ei sitä enää voi muualle laittaa! Muutaman päivän harkinnan jälkeen päädyin hylkäämään molemmat. Hinta oli myös aika isona vaikuttavana tekijänä. 

Työhuoneen kalusteet on tummaa tammea, mummon ja papan vanhaa kalustoa, joten ihan mitään pliisua vaaleaa tapettia en sinne halunnut. Lattia on pyökkiparkettia, mutta se tulee muuttumaan sabluunamaalauksella aika radikaalisti. Eli sinänsä ei mitään värirajoitteita tapetilla. Muutaman yön netissä surfaillessa eksyin Rustan sivuille ja löysin juuri SEN tapetin, mitä työhuone kaipaa! Suht edullinen, mun lemppari värinen ja ihania isoja pöllöjä täynnä! Miehän siis kammoan isoja lintuja, mutta tykkään niistä kuitenkin todella paljon! Työhuoneen tapetti on valittu! JIHUU! 

rusta petroolin värinen pöllötapetti

Se on siis tässä! ♥️ Oon ite ihan rakastunut siihen! Maalattavien seinien väri valitaan noista pöllöistä, joku beige/ruskea tms. Tapetti sopii täydellisesti vanhojen huonekalujen kanssa ja on sopivan tumma. En pidä vaaleista huoneista. 

Alussa kun asunto ostettiin ja mietin värimaailmaa uuteen kotiin, valitsin juurikin tumman petroolin. Sinänsä siihenkin sopiva tapetti. Pieniä muutoksia tulee kuitenkin kodin värimaailmaan, koska satuimme löytämään vanhan hyväkuntoisen Pormestari-sohvakaluston tummanpunaisena, joten hiukan joudun värimaailmaa muokkaamaan! Niistä kuitenkin lisää joku toinen kerta, koska kuvaa ei ole vielä ennenkuin sohvat saapuvat meille. 

Pormestari-kalustoon kuuluu tietenkin mutteripöytä, mutta sitä ei sohvan myyjillä ollut. Onneksi on tori fi! Sieltähän se löytyi sopivasti muutamalla kympillä! 

mutteripöytä ennen tuunausta

Kannen lakkaus on huonossa kunnossa, muutoin pöytä on täydellinen! Näistä juttua tosiaan myöhemmin! 

Tämmöistä tällä kertaa! Muistakaa faceryhmän Livet, jotka on joka viikko! Ens kerralla taidetaan tuunailla lampunvarjostinta. Moimoi! 

-teresa-

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti