Munakaapin kauneusleikkaus

DIY, Kierrätys, Teeseitse, Tuunaus -

Munakaapin kauneusleikkaus

Meiltä löytyy kotoa vanha munakaappi, jonka olen aikoinaan löytänyt kirpputorilta varmaan jotain 10 vuotta sitten. Kaappi on ahkerassa käytössä, sinne mahtuu reilusti kananmunia, eikä tarvitse rumaa munakennoa säilyttää pöydällä. Aikani tuota katselin ja tulin siihen tulokseen, että se kaipaa jotain uudistusta! Kaappi on jotain puuta, ei mitään hajua mitä puuta, mutta puuta kuitenkin. Hyllyt ja tausta on vaneria. 

Ihan ensimmäiseksi puhaltelin kamalan pölykerroksen kaapin päältä. Hyvin oli kerääntynyt pölyä sinneKIN! Pesin kaapin TSP Alternative pesuaineella ja annoin kuivahtaa.

 

Mietin ensin kaapin maalaamista samalla kuparin sävyllä, millä vanha rahi ja teelokerikkokin on maalattu, mutta jotenkin se kuparin sävy ei tähän rustiikkiseen munakaappiin sovellu, joten päätin öljytä kaapin Stain & Finishing Oililla. Tämä on sama aine, millä meidän keittiömme vanha tammipöytä käsiteltiin. Pidän aineesta kovasti, se on helppo levittää, TODELLA riittoisaa (tähänkin meni ehkä pari ruokalusikallista) ja ruskea sävy on juuri oikea, viileä tummanruskea. Riittoisuus on oikeasti pikku purkilla 14-27 neliötä! Juu, luit oikein, tuolla pikku purkilla. 

Yleensä levitän SFO:n rätillä, mutta munakaapissa on tosi karhea pinta, joten pensseli oli tähän projektiin paras. Aine on pellavaöljypohjainen, joten pitää muistaa aina se itsesyttymisvaara, joten rätit ja siveltimet pitää muistaa kastella ennen hävittämistä.. 

SFO imeytyy puuhun hyvin ja levittyy tasaisesti. Ainoa miinuspuoli on haju, mutta sekään ei kuitenkaan ole niin kamala mitä yleensä pellavaöljypohjaiset tuotteet ovat olleet. Pienellä tuulettamisella selviää. 

Levitin öljyn tasaisesti joka puolelle, mutta jätin tuon yläosan, missä teksti, kokonaan öljyämättä. Yksi kerros öljyä riitti hyvin, osasta kohtaa pyyhin ylimääräisen imeytymättömän öljyn rätillä pois. Öljy kuivuu kivasti mattapintaiseksi, ellei öljyä läträä liikaa. Tämä oli helppo pikatuunaus. Isoin homma oli valita tapetti taustalle ja leikata se oikeaan kokoon! Taustalle valikoitui William Morrisin tapetti, jota meiltä löytyi palanen varastosta. Saman tapetin laitoin takapuolelle, vaikka se ei sieltä minnekäkään näykään, jos kaapin laittaa seinälle. Meillä se on nyt aluksi liesituulettimen päällä, joten taustakin saattaa välillä näkyä. Onpahan näin siistimpi.

Tämmöinen pikku tuunaus tällä kertaa! Jokohan me ensi kerralla päästäisiin tuunaamaan sitä kotiakin ja aloittelemaan työhuoneen iki-ihanien lasikuitutapettien repiminen irti seinistä. Siinäpä se muutama viikko vierähtääkin!

Jatkossa blogipostaukset tulee sunnuntaisin, yritän saada ne aina aamulla luettavaksi, mutta älkää hermostuko, jos ne näkyvätkin vasta illalla. Ilmoittelen niistä meidän sometileillämme aina kun on uusi valmiina! 

Mukavaa viikonloppua kaikille ja yrittäkäähän ulkoilla tuunausten välissä! 

Ai niin, hei! Meillä on nyt uusi ihana someyhteistyö! Ihana @isihoitaa aloittelee tuunauksia Fusionin maaleilla! Tomi on ihana tuunaileva koti-isi, joka tuntuu kerkeävän tehdä vaikka mitä lapsen hoidon ohella. Mielenkiinnolla odotan mitä kaikkea uutta ja mukavaa meidän yhteistyöstämme syntyy! Käykäähän ottamassa sometilit seurantaan Instassa ja Facessa. 

-teresa- 


Jätä kommentti