Maalausohjeita

FRENCHIC® SISUSTUSMAALIEN TARINA

Joulukuussa 2014 Pam Gruhn perusti Frenchic Furniture Paint® -nimisen yrityksen, josta on tullut ympäristöystävällisen kierrätyssisustamisen maailmanlaajuinen inspiraation lähde. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana nopeimmin kasvavassa kalkkimaali-yrityksessä, jossa on satoja jälleenmyyjiä kansainvälisesti. Frenchic Paint -ilmiö on suorastaan vaikuttava, se on ottanut kodinsisustuksen maailman haltuunsa myrskyn lailla. Frenchic Paint -maaleja rakastavat niin sisustussuunnittelijat kuin tee se itse -kodinsisustajat.

Frenchic Paint sisustusmaalit ovat hajuttomia, myrkyttömiä ja ympäristöystävällisiä kalkki- ja mineraalimaaleja. Valikoimasta löydät kalkkimaalit, sisäseinämaalit, listamaalit ja kalustekalkkimaalit, kuin myös monet muut sisustusmaalareiden lempituotteet. Perustamisen jälkeen yrityksestä on tullut kalkkimaalien aatelia hyvin nopeasti. Vuonna 2020 Frenchic voitti The Queen's Awards for Enterprise Innovatiokilpailun. Sävyjä on yli 60, joista 18:sta on mukana vaha, eli erillistä vahaa ei tarvita. Tuotteilla on helppo maalata ja niillä on todella hyvä peittokyky.

 

The Queen's Awards for Enterprise: Innovation 2020POHJATYÖT

Pohjatyöt kannattaa tehdä aina huolellisesti, jotta taataan, että maali toimii valmistajan tarkoittamalla tavalla. Pinnan tulee olla puhdas, kuiva ja rasvaton. Kokeile Frenchic Paintin omaa Sugar Soap -huonekalupesu liuosta, pese sillä rasva ja lika pois. Pese ennen hiontaa, ettet hio epäpuhtauksia puun sisään. Tartuntaa voi lisätä ja parantaa laittamalla pintaan kerros Finishing Coat viimeistelypinnoitetta ennen maalausta.

          


OHENTAMINEN

Suosittelemme käyttämään Frenchic Furniture Paint® -maalia sellaisenaan, mutta halutessasi voit toki myös ohentaa sitä vedellä. Jos ohennat maalia, kaada osa maalista eri astiaan ja sekoita vesi siihen, sen sijaan, että ohentaisit kerralla koko maalipurkin sisällön. Älä ohenna Al Fresco tai Lazy Range -maaleja, ohentaminen heikentää niiden kulutuksen- ja hankauksenkestävyyttä sekä vaha -ja suojaominaisuuksia. Näitä maaleja voit käyttää ohentamattomana myös maaliruiskuun.


FRENCHIC ORGINAL ARTISAN RANGE

Original Artisan Range on EN: 71-3 sertifioitu (Toy Safe), eli turvallinen käyttää myös lastenhuoneissa. Tuotteissa ei ole piilotettuja myrkkyjä, kaikki ainesosat löydät purkin kyljestä. Emme lisää maaleihin VOC-yhdisteitä, toksiineja tai liuottimia. Maalit ovat käytännössä hajuttomia, joten ne soveltuvat erinomaisesti maalaamiseen sisätiloissa. Riittoisuus vaihtelee maalattavan pinnan huokoisuudesta ja maalaustekniikasta sekä maalattavan pinnan väristä ja uuden maalin sävystä. Original Artisan Range'n riittoisuus on noin 8m2/l.

 

LAZY RANGE

Lazy Range on vesiliukoinen, ´self priming´, ´self sealing`´ ja helppokäyttöinen maali, johon ei ole lisätty VOC’ja. Voit maalata tällä tuotteella monia erilaisia pintoja, myös puuta, laminaattia ja metallia. Tuotteet uudenlainen vahaominaisuus antaa pintaan kauniin, satiininhohteen. Tuotteeseen sekoitetun vahan ansiosta et tarvitse erillistä vahvistuskerrosta. Voit jättää maalin joko mattapintaiseksi tai hangata sen kiiltäväksi.

Käyttö: Maalattavan pinnan tulee olla ehjä, puhdas ja kuiva, ilman rasvatahroja ja pinttymiä. Aikaisemmin maalatuista pinnoista pitää poistaa irtoava maali. Suosittelemme pinnan pesua Sugar Soap kalustepesuaineella, huuhtelu puhtaalla vedellä ja kuivaus. Mahdolliset oksavuodoissa suosittelemme kahta kerrosta Finishing Coat'a maalin alle. Jos et ole varma maalin sopivuudesta projektiisi, kokeile maalia ensin pienelle alueelle huomaamattomaan paikkaan. Huolellisesti levitettynä yhden maalikerroksen pitäisi riittää, mutta toinen kerros saattaa olla tarpeen, jos ensimmäinen kerros ei saavuta tarpeeksi korkeaa peittävyysastetta tai jos pinta on erittäin imukykyinen.

Avaa maalipurkki huolellisesti, ettei kansi vahingoitu. Suosittelemme Frenchic maalipurkin avaajaa. Sekoita maali huolellisesti ennen maalausta.

Kuivumisaika: Kosketuskuiva 1 tunnissa, uudelleenmaalaus 1 tunnin jälkeen. Ethän peitä kalusteita pehmusteilla tai liinoilla ensimmäiseen 48 tuntiin. Vaha maalissa jatkaa kovettumistaan maalin kuivumisen jälkeen ja saavuttaa lopullisen kovuutensa noin kolmessa viikossa, jonka aikana maalipintoja pitää varoa.

Puhdistus: Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden vielä ollessa kosteita. Poista pensseleistä ylimääräinen maali heti käytön jälkeen ja pese saippualla lämpimässä vedessä. Maalaa aina puhtailla välineillä.

Säilytys: Sulje kansi huolellisesti. Tuotetta ei pidä säilyttää tai käyttää äärilämpötiloissa, suojaa maalia myös pakkaselta.

Peittävyys: 750ml purkki peittää noin 12.5m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan huokoisuudesta ja maalaustekniikasta. Puupinnan epätasaisuus vähentää peitekykyä.

 

 

AL FRESCO

Frenchic ® Al Fresco on ulkokäyttöön tarkoitettu vesiliukoinen, lievästi VOC-pitoinen kalkki-ja mineraalimaali, kehitetty puisille ulkokalusteille, mutta täydellinen kalustemaali myös sisätiloissa. EN7:3 sertifioitua tuotetta voi huoletta käyttää myös lasten leluihin. Mattapinta.

Ethän vahingoita maalipurkin kantta avauksessa, Frenchic maalipurkin avaajaa suositellaan, jotta kansi olisi uudelleen suljettavissa mahdollisimman tiiviinä. Sekoita maali huolellisesti.

Käyttö: maalaa vähintään 2 kerrosta. Levitä ilman ja pintalämmön ollessa +10°- +32°C ja ilmankosteuden ollessa alle 85%. Tarkista että olosuhteet ovat sopivat maalin levittämisen ja koko kuivumisen ajan (väh 48h). Vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa äläkä maalaa sääennusteen luvatessa sadetta, hallaa, sumua, korkeaa ilmakosteutta tai jos ulkolämpötilan odotetaan putovanv alle +10° yön aikana. Jos et ole varma tuotteen sopivuudesta projektiisi, kokeile maalia ensin pienelle alueelle, huomaamattomaan paikkaan.

Kuivumisaika: Kosketuskuiva 1 tunnissa ja uudelleenmaalaus aikaisintaan 2 tunnin jälkeen sään ollessa hyvä. Vahvistuskerrokselle ei ole maksimaalista aikarajaa, kunhan maalattava pinta on puhdas ja hyväkuntoinen. Anna käytössä nopeasti kuluvien esineiden, kuten puutarhakalusteiden, kuivua 48h ajan ennen kovaa käyttöä tai pehmusteiden takaisin laittoa. Maali saavuttaa lopullisen kovuutensa noin kolmessa viikossa, siihen asti maalipintaa kannattaa varoa.

Puhdistus: Sulje kansi tiiviisti käytön jälkeen. Pese maalitahrat niiden vielä ollessa kosteita. Poista pensseleistä ylimääräinen maali käytön jälkeen ja pese saippualla lämpimässä vedessä. Siveltimiä on suositeltavaa pestä myös maalauskerrosten välissä. Maalaa aina puhtailla työvälineillä.

Peittävyys: 750ml purkki peittää noin 12.5m² per kerros. Peitevahvuus riippuu pinnan kunnosta ja materiaalista. Puupinnan epätasaisuus ja huokoisuus vähentää peitekykyä.

Säilytys: Sulje kansi tiiviisti. Älä varastoi maalia olosuhteissa, joissa maali voi jäätyä tai altistua suoralle auringonpaisteelle pitkiksi aikaa.

 


FINISHING COAT

Viimeistelypinnoite, Finishing Coat, kuivuu 15-30 minuutissa. Parhaan tuloksen saamiseksi tarvitaan 2-3 ohutta kerrosta. Kuivuttuaan pinta on kosteuden kestävä ja kirkas. Voit levittää Finishing Coatin siveltimellä tai sienellä. Maalin kuivuminen ja vahallisen maalin kovettuminen ovat eri asioita.

 


VAHAT

Frenchic vahat levittyy helposti, eikä sinun tarvitse käyttää vahaa niin paljon kuin tavallisia vahoja. Vahan kuivuminen kestää yleensä 30-45 minuuttia. Vahaa laitetaan ohut kerros ja toistetaan tarvittaessa. Vaha levitetään nopeasti ja vaivattomasti vahasiveltimellä ja ylimääräinen vaha poistetaan heti levittämisen jälkeen nukkaamattomalla kankaalla. Vahat kovettuvat vielä lopulliseen kovuuteensa parin viikon ajan. Uudelleenvahaus kannattaa suorittaa 12 kuukauden välein tai tarvittaessa.FRENSHEEN

Frensheen-jauheista voit tehdä itse upean metallimaalin ja voit levittää sitä siveltimellä normaalin maalin tavoin sekoittamalla sen Finishing Coatiin tai vahaan. Annostele Finishing Coat astiaan ja sekoita siihen Frensheen-jauhe - vähän kerrallaan! Huomaat, kuinka riittoisaa jauhe on ja voit itse säädellä maalin värikylläisyyttä. Vinkki: Kokeile Frensheen -jauhetta ja vahaa yhdessä, saat upean hohtavan vahan.

 

CHALK WALL PAINT SISÄSEINÄMAALI

Seinämaali Chalk Wall Paint on ylellinen, korkealaatuinen ja käytännöllinen Frenchic Paint sisustusmaalijolla maalaat seinäpinnat samettisen mattapintaisiksi ja tasaisiksi. 

Runsaspigmenttinen Frenchic seinämaali on todella peittävä ja tuloksena on kaunis, tasainen pinta, joka kestää pyyhkimistä.  Frenchic sarjan kaikissa seinämaaleissa maalattavuus on huippuluokkaa. Chalk Wall Paint on täydellinen maali, ihastut helposti valumattomaan maaliin ja tasaiseen lopputulokseen! Riittoisuus: n 36m2/2,5L, riippuen maalattavasta pinnasta. 

Samoissa sävypareissa löydät kestävän,hieman kiiltävän lista- ja ovimaalin Trim Paint'n.

 

TRIM PAINT

Trim Paint listamaali on seinämaalin sävypari oviin,  listoihin, portaisiin, kaiteisiin tai kalustemaalaukseen. Trim Paint sopii myös puulle, tiilelle, metallille. Trim Paint sopii hyvin pattereiden maalaukseen, portaiden ja kaiteiden maalaukseen - myös keittiönkaappien maalaukseen.  Trim Paint ei sisällä ruosteenestoaineita. Sisäkäyttöön. Riittoisuus n. 7m2/500 ml.

 

 

 

KÄYTTÖTURVALLISUUSTIEDOTTEET

Lazy Range

Al Fresco

Chalk Wall Paint

Trim Paint

Finishing Coat

Wax