Maalaus

Kun olet tehnyt kunnolliset pohjatyöt maalattavaan pintaan, pääsetkin itse maalaukseen. Mikäli pohjatyöt ovat tekemättä, katso siihen vinkit täältä.

VESIPOHJAINEN TUOTE

Vaikka käyttäisit useita erilaisia tuotteita, voit kuitenkin laittaa niin monta vesipohjaista tuotetta päällekkäin kuin haluat. Fusion™ Mineral Paint on vesipohjainen maali. Voit siis huoletta maalata useammalla eri maalilla päällekkäin. Myös korostusaineet, kuten Glaze, Embossing Paste, Tough Coat ovat vesipohjaisia.

              

ÖLJYPOHJAINEN TUOTE

Öljypohjaisen tuotteen voit laittaa huoletta vesipohjaisen tuotteen päälle - niin maalin kuin korostusaineen päälle. Vaikeampaa onkin saada vesipohjainen tuote pysymään öljypohjaisen tuotteen päällä. Fusion™ tarttuu öljypohjaiseen pintaan, jos öljy on vanha tai viimeistely on tehty Fusion™ Stain and Finishing Oil tai Hemp Oil tuotteilla.

VAHA

Vaha on aina päällimmäinen kerros. Voit laittaa vahan mihin tahansa pintaan, riippumatta siitä, onko pohja tehty vesi- tai öljypohjaisella tuotteella.

Fusion™ vahat ja suurin osa muista vahoista on pehmeitä vahoja, joiden päälle ei voi maalata.

MILLÄ VÄLINEILLÄ KANNATTAA MAALATA?

Investoimalla laadukkaisiin ja tuotteisiin sopiviin välineisiin ja huolehtimalla niistä hyvin, saat pitkäikäiset välineet projekteihisi. Mun luottosivellin on käsintehty  Staalmeester-sivellin. 

SUURET PROJEKTIT

Suuria projekteja, kuten seinät, katot, lattiat, isot pöydät jne. maalaat parhaiten isolla laakasiveltimellä ja/tai mikrokuitu telalla. Suuriin projekteihin tarvitset suuret välineet.

PIENET/MEDIUM PROJEKTIT

Keskikokoisia projekteja ovat ikkunan pokat, kaapit, lipastot, kaiteet jne. Näissä toimii parhaiten ovaali, pyöreä tai litteä sivellin. Pienissä projekteissa tarvitset siis pienet välineet.

YKSITYISKOHDAT

Yksityiskohdat, kuten huonekalujen kulmat, koristeet, erilaiset kaiteet, ulokkeet jne. saat maalattua parhaiten pienillä siveltimillä.

Tutustu Tuunauskaupasta saataviin välineisiin täällä.

MAALAUSVINKKEJÄ

Maalauksessa vähemmän on enemmän. Käyttämällä riittävän vähän maalia kerrallaan, saat aina siistimmän lopputuloksen. Yleensä tarvitset vähintään kaksi maalauskertaa saadaksesi siistin ja näyttävän pinnan, joissakin tapauksissa voit tarvita jopa kolme maalauskertaa.

Kasta sivellin max. puoleen väliin harjaksia ja poista ylimääräinen maali siveltimestä niin, että maalia on mahdollisimman vähän. Maalaa yksi osa kerrallaan päästä päähän, jolloin vältät siveltimen/telan jäljet. Vältä maalaamasta edestakaisin siinä vaiheessa, kun maali alkaa kuivua. Maalaa mieluummin useampi ohut kerros kuin yksi paksu. Mikäli maali kuivuu liian nopeasti, Fusion™ Extender lisää maalin kuivumisaikaa ja antaa näin sinulle lisäaikaa maalaamiseen tai vaihtoehtoisesti kasta sivellin vedellä kostutettuun talouspaperiin. Voit käyttää myös sumutinpulloa maalattavaan pintaan, mikäli maali tuntuu liian paksulta. Älä ohenna maalia koskaan suoraan purkkiin. 

MIKSI SIVELTIMEN JÄLKI NÄKYY?

Jos maalatulle pinnalle jää siveltimen jälkiä, on mahdollista, että

  • siveltimessä on liikaa maalia
  • sinulla on vääränlainen tai huono sivellin. Fusion™ maalille suositellaan synteettistä sivellintä
  • maalaat liikaan edes-takaisin kun maali on jo alkanut kuivua
  • ilma/olosuhteet ovat liian kuumat/kylmät 

TELAN KÄYTTÖ

Telalla on helppo ja nopea maalata isompia pintoja ja vältät siveltimen jäljet. Kasta tela maaliin ja rullaa ylimääräinen maali pois. Maalaa kevyellä kädellä ohuita kerroksia. Maalaa vain yhteen suuntaan ja puun syiden mukaisesti. Jos tela ei pyöri pinnassa kunnolla, siinä on liian paljon maalia. Poista tällöin liika maali telasta ja rullaa pinta uudestaan.

Vinkki! Voit hakea paljon erilaisia maalausvideoita YouTubesta antamalla hakusanaksi 'Fusion Mineral Paint'.

Mikäli haluat laittaa vielä maalin päälle jonkin viimeistelyaineen, katso vinkit siihen täältä.