Minusta

Heips! Olen Teresa, Tuunauskaupan yrittäjä ja omistaja, tuunari henkeen ja vereen. Vanha sielu nuoressa ruumiissa vai menikö se toisinpäin en enää muista! Yrittäjänä olen ollut jo kohta 10 vuotta. Yritys on välillä vaihtunut, mutta yrittäjyys pysyy, se on luonteenpiirre ja ominaisuus minussa.

Innostuin puutöistä 90-luvun alussa kansalaisopiston kursseilla ja valmistuin puusepäksi 1998 kotikaupungissa Rovaniemellä. Sieltä lähti innostus antiikkiin ja vanhoihin kalusteisiin ja niiden entisöintiin sekä tuunaukseen.

Mulla on intohimona vanhat huonekalut, rakastan umpipuisia, tummia ja massiivisia antiikkihuonekaluja. Erityisesti sydäntä lähellä on tammiset art deco- ja jugend kalusteet. Upeat voimakkaat ja vahvat värit art deco- ajalta miellyttävät myös mun silmää! Aah, mitä kaikkia ihania värejä on esimerkiksi Fusionin mineraalimaaleissa!

Olen lapsesta asti viihtynyt vanhoissa taloissa ja museoissa ja olen opiskellut jonkin verran huonekalujen tyylisuunnista sekä väreistä mm. ihmisten värianalyyseistä. Tiesitkö, että alkuperäisestä  huonekalun väristä voi päätellä miltä aikakaudelta kaluste on? Usein myös kalusteen muotokieli kertoo jotain iästä.

Mun perheeseen kuuluu mies, jonka kyytiin liftasin vuonna 1989, kaksi aikuista ihmislasta puolisoineen, ihana lapsenlapsi sekä kolme karvalasta. Koiria olen välillä esitellytkin somessa. Niiden kuulumisia kun aina välillä kysellään! Meiltä löytyy pienen pieni Oili, bichon frise, 11 v vanha mummeli, joka menee sinne minne nenä näyttää. Oilia ei paljoa muiden touhut kiinnosta, kunhan on ruokaa ja lämmintä niin hän on tyytyväinen. Hän on lauman ainoa, joka välillä häipyy pihasta kuin pieru saharaan. Yleensä löytyy sieltä mihin on tippunut jotain ruokaa tms syötävää! Perso kun on. 

Valkoinen koira juoksee nurmikolla.

Keskimmäinen koiruli on Halti alias Hönö, Tuunauskaupan henkilöstöpäällikkö, 10 v isovillakoira, joka on metsässä ja maalla kuin unelma, mutta vihaa toisia koiria ja meteliä, joten ei viihdy kovinkaan kauaa kaupungissa. Tykkää samoilla metsissä ja kiipeillä kallioilla. Halti on todellinen tunturien äijä, saanut nimensäkin pohjoisen tunturista. Hän on koira, joka viihtyy ulkona, vaikka vuorokauden ympäri! Halti on ollut isona apuna opettaessaan uusinta tulokasta perheen tapoihin. Hän on koira kuin unelma, mun sielunkumppani.  

Kolmas ja uusin tulokas on Iiris, vuoden ikäinen irlanninsusikoira, Tuunauskaupan vartiointipäällikkö. Iiriksen elämä on ollut vähän rankka ja alku hankalaa. Iiris muutti meille reilu 4 kk iässä ja hänellä todettiin melko pian luustossa vikaa. Iiriksen jalka leikattiin ja nyt hän on jo suht hyvässä kunnossa. Pystyy liikkumaan metsässä ja leikkimään Haltin kanssa, pääosin kivuttomana. Iiris on opettanut meille mitä tarkoittaa märät sukat. Hänen taloon muuttamisen jälkeen ei ole kuivia sukkia näkynyt! Lattialla on litra vettä kun neitokainen käy juomassa. Iiris on myös opettanut meille mitä tarkoittaa kun aasin kokoinen koira muuttaa taloon. Elämä ei ole ihan entisellä mallillaan, mutta poiskaan en antaisi! 

Metsä ja luonto on mun lemppareita, varsinkin sienestys- ja marjastus aikaan! On onnea saada tarpoa metsässä koirien kanssa ihan hiljaisuudessa. Vielä ihanampaa on hillua omalla pihalla junttibuutsit jalassa, tukka pystyssä, vanhoissa pieruverkkareissa ja touhuta kaikenlaista puutarhahommista puuhommiin ja talvella tietty lumihommia! Onnea on oma piha! Sieltä ei työt lopu koskaan. 

Minuun voit olla yhteydessä kaikkiin huonekalujen tuunauksiin tai entisöintiin liittyvissä kysymyksissä. Autan mielelläni myös värin valinnassa, joka onkin usein se tuunauksen vaikein vaihe! 

Rakkaudesta vanhoihin huonekaluihin, Teresa

Valokuvat: JenniNPhoto, Jenni Naumanen