Nahkakengät ennen ja jälkeen. Uusi öljy kengissä on Fusion Stain and Finishing Oil sävy Cappuccino. Kenkien kukka on maalattu Fusion Mineral Paint metallimaalilla Bronze.

Kenkien maalaus

Onko sinulla mielessä kenkien maalaus? Onko sinulla ihanat kengät, mutta ne ovat väärän väriset? Kenkien maalaus on helppo ja edullinen tapa saada kengät uuteen eloon tai saada uutta väriä väärän värisille kengille, tai kuten tässä tapauksessa, kuluneille kengille.

Työkengät oli "hiukan" kulahtaneet, joten niitä piti hiukan tuunata. Aikaisemmin pari vuotta sitten olen niihin laittanut ruskean vahan ja maalannut kukat metallimaalilla. Mietin ensin maalaamista, mutta koska maali ei pysy vahan päällä, päädyin Fusionin Stain and Finishing Oilin sävyyn Cappuccino. Sävy on sama kuin aikaisemmassa blogipostauksessa, missä tuunasin meidän keittiön tammipöydän.

Pesin kulahtaneet kengät ensin TSP Alternative pesuaineella. Se poistaa hyvin rasvalikaa ja on oiva juuri tuunauksiin ennen maalaamista. Se sopii myös kodin siivoukseen, esimerkiksi keittiön kaappeihin, joihin tarttuu yleensä nimenomaan sitä rasvalikaa.

Kengät oli aika kuivahkon oloista nahkaa, joten ne imi hyvin öljyä. Ei paljoa sivellintä tarvinnut näyttää! Yleensä levitän SFO öljyn rätillä, mutta kengissä on sen verran pieniä yksityiskohtia, joten totesin, että helpompi levittää se siveltimellä. Siveltimet ja rätit pitää muistaa kastella ennen hävittämistä, koska SFO on pellavaöljypohjainen ja pellavaöljy voi lämmetessään ja höyrystyessään syttyä itsekseen tuleen. Kastele siis rätit huolella!

Levitin öljyn ensin yhteen kertaan joka puolelle, annoin hetken kuivahtaa ja levitin toisen kerroksen. SFO kuivuu yleensä hitaasti, mutta kenkien nahka imi öljyn sisäänsä niin, että ne olivat kuivat hetkessä! Levitin öljyn kauttaaltaan myös nahan "reunoihin", jotta entistä väriä ei näy missään. Jätin remmin sisäpuolen öljyämättä, jotta en saa jalkoihini tummaa raitaa, jos öljy ei ole huomiseen mennessä vielä kuivunut kunnolla.

Tässä kengät ovat kertaalleen öljytyt. Vanha väri hiukan vilkkuu vielä alta. 

Toisen kerroksen jälkeen entinen väri ei enää paistanut läpi! Öljysin myös kenkien koristekukkien nauhat. Kukat maalasin Fusion Mineral Paint sarjan Copper metallimaalilla. Copperia olen sävyttänyt hiukan ruskeammaksi Bronze sävyllä. Fusionin maaleja voit sekoitella ihan miten haluat, joten niissä onneksi värivaihtoehtoja löytyy! Jokaista sävyä saat siis myös metallinhohtoisena, jos sekoitat metallimaaleja tavallisiin maaleihin!

Kyllähän ne vanhat hyväkuntoiset työkengät kaunistui huomattavasti! Nyt kehtaa tallustella töissä! Nämä nyt taitaa olla jo kolmannet maalatut kengät, jotka ovat saaneet jatkoaikaa pienellä ehostuksella. Kokeile ihmeessä sinäkin!

Nyt kengät saavat kuivua kunnolla, jonka jälkeen laitan vielä kirkasta mehiläisvahaa niihin suojaamaan väriä. Se ei ole välttämätöntä, mutta haluan kokeilla miten vaha käyttäytyy SFOn päällä.

 

Eikö tullut söpöt? Pitäiskö meidän pitää kenkien Tuunausilta?


-teresa-

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti