Valmis Fusion Mineral Paint kalustemaalilla maalattu nahkainen rahi. Sävy kupari.

Viininpunainen nahkarahi

Löytyipäs kirpparilta vanha, kivan mallinen nahkarahi meidän olohuoneeseemme tässä muutama viikko sitten. Sellainen on puuttunut meiltä jo pidempään, mutta ei ole tullut sopivaa inhimillisellä hinnalla vastaan. Nahkatuotteita en halua ostaa uutena, pelkästään käytettynä ihan eettisistä syistä.

Rahi on viininpunainen, nahka on ehjää ja se oli muutoinkin ihan kaikin puolin kunnossa. Pidin sitä muutaman päivän ulkona pakkasessa tuulettumassa ötököiden varalta. Koskaan kun ei nykyään tiedä mistä mitäkin tulee kaupanpäällisinä.

Viininpunainen vanha nulunut nahkarahi tuunaus.

Sitten alkoikin se vaikein vaihe, eli värin valinta. Me olemme valinneet kodin väreiksi tumman petroolin, murretun vaaleanpunaisen ja kuparin, tietty tummanruskeakin kun kaikki kalusteet ovat tammea. Tummaa siitä en halunnut, eli petrooli oli poissuljettu. Mietin pitkään vaaleanpunaisen ja kuparin välillä, mutta päätin sitten olla rohkea ja tehdä siitä kerralla hienon ja maalata sen kuparin väriseksi.

Maaliksi valitsin tietysti Fusion Mineral Paintin metallimaalin sävynä Copper. Fusionin valmis kuparinsävy on hiukan liian oranssi minun makuuni, joten sävytin maalia hiukan saman sarjan Bronzella, pronssin värillä. Se on hiukan vihertävä, joten se tasoittaa sopivasti oranssia hiukan ruskehtavampaan suuntaan. Reilu teelusikallinen maalia riitti, jotta kuparista saatiin minun silmään meille sopivampi.

Ihan ensimmäiseksi pesin rahin kahteen kertaan Fusionin omalla TSP pesuaineella. Se on todella monikäyttöinen tehopesuine juuri rasvalikaan, joten sopii loistavasti kalusteiden pesuun ennen maalausta. Pesin tarkoituksella kahteen kertaan, jotta sain varmasti kaiken lian nahkasta pois.

Kuivumisen jälkeen aloitin maalaamisen. Maali peittää hyvin yhdelläkin kerralla, mutta kannattaa maalata aina vähintään kaksi kerrosta, jotta maalipinnasta tulee tarpeeksi kestävä. Maalihan on hyvin äkkiä pintakuiva, mutta lopullinen kovuus maalattuun pintaan tulee vasta 21 vuorokauden kuluttua. Siihen asti kannattaa käsitellä maalattuja kalusteita hellävaraisesti, eikä niitä kannata peittää esimerkiksi pöytäliinoilla tms. 

Rahi maalaus Fusion Mineral Paint mineraalimaali ja metallimaali sävynä Copper, kupari.. Maali peittää hyvin.

Nahka kannattaa maalata samalla tavalla kuin puukin, syiden mukaisesti, eli tuossa rahissa noiden saumojen mukaisesti. Silloin maalattu pinta tasoittuu nätisti, eikä siveltimen jälkiä jää paljoa näkyviin. Maalasin suikaleet aina yksi kerrallaan pitkillä siveltimen vedoilla hiukan keventäen aina loppuun. Näin pinnasta tuli kaunis. Vyötteen käytin pois paikoiltaan ja maalasin sen myös kahteen kertaan. Kuivumisen jälkeen asensin sen uudelleen paikoilleen.

Fusion metalllimaali peittää hyvin jo yhdellä kerroksella. Sävynä kuparimaali Copper.

Päivän kuivumisen jälkeen laitoin rahiin vahaa. Fusion ei itsessään tarvitse vahaa suojaksi, mutta nahka pehmenee mukavasti, kun pinnan vahaa. Käytin siihen Fusionin omaa vahaa, sävyltään Rose Gold. Fusionin vahoissa on kiva pieni tuoksu, joka tulee luonnollisesta eteerisestä öljystä.  Vahoja ei ole meillä vielä paljoakaan myynnissä, mutta tulossa on jossain vaiheessa sävyjä lisää.

Vahan kuivumisaika on 12 h, mutta siihenkin tulee lopullinen kovuus vasta 30 päivän jälkeen, eli kannattaa odottaa rauhassa sen kuivumista. 

Fusion kalustevaha sopii myös nahkalle.

Tässä kuva vielä purkista maalauksen jälkeen. Saatte hiukan mielikuvaa kuinka riittoisaa maali todellisuudessa on! Maalia on kulunut reilu sentti purkista. Ihan käsittämättömän riittoisaa!

Fusion Mineral Paint metalllimaali on todella riittoisa maalli.

Nyt rahi on kaunistamassa meidän olohuonettamme ja se onkin todellinen katseenvangitsija! Mitäs tykkäät sävystä? Ei ehkä vielä pääse oikeuksiinsa kun ei ole seiniä tapetoitu ja mattokin on vielä väärä, mutta pikku hiljaa meidän koti valmistuu! Seinäpinnoista tulee tummat, valkoista ei varmasti jää kun kattoon!

Valmis tuunattu rahi koristaa nyt olohuonetta. Kaunis kuparin värinen metallimaali sopii rahiin hyvin.

Meillä oli myös Tuunauskaupalta live Facebookin Tuunaamo-ryhmässä rahin maalaamisesta. Jos olet ryhmässä niin käy kuikkaamassa video.

Ensi viikolla taas jotain uutta! Moi moi! 

PS. Olis kiva jos kommentoisit, että olet blogia lukenut ja vaikka antaisit vinkkejä, mitä haluaisit tuunattavan! 

-teresa-

Takaisin blogiin

1 kommentti

Istuu upeasti yhteen muiden kalusteiden kanssa; sävy on juuri oikea teidän kotiinne!

Mari Linnainsaari

Kirjoita kommentti