Valmis sabluuna maalattu pieni lipasto.

Tuparilahja osa 3

Kamalaa kun nämä viikot menevät niin nopeaan, ettei kerkeä tekemään mitään mitä pitäisi! Meneekö teillä? Ennen tuntui, ettei aika kulu mitenkään ja nyt se rientää nopeammin mitä pitäisi. Lieneekö vanhuutta! 

Viime viikolla maalattiin tuparilahjaksi saatu lokerikko kuparinväriseksi Fusionin mineraalimaalilla. Tällä viikolla koristellaan se loppuun! 

Rakastan pieniä sabluunakuvioita, joten päädyin koristelemaan lokerikon sabluunamaalaamalla. Kuvioksi valikoitui meiltä myymälästä yksi kuvio. Pidän sen pyöreistä muodoista ja se oli tarpeeksi pientä kuviota pieniin lokerikon laatikoihin.

Sapluuna maalaus on helppoa. 

Itse aloittelen sabluunamaalauksen niin, että otan palasen tapettia (esim. kertislautanen käy myös hyvin), kaadan siihen maksimissaan puoli teelusikallista maalia ja kastan töpöttimen maaliin. Sen jälkeen töpöttelen tapetin palaselle niin kauan, kunnes tuntuu, ettei töpöttimessä ole enää maalia olenkaan. Siinä vaiheessa maalia on juuri sopivasti, eikä sabluunamaalaus leviä. Tärkeää on pitää myös sabluunaa hyvin paikoillaan. Sen voi myös kiinnittää esimerkiksi teipillä reunoilta esineeseen. Tätä ei voinut teipata, koska sabluuna on paljon isompi, kun laatikoiden etusarjat, joten pidin sabluunaa vaan hyvin paikoillaan.

Sabluunamaalaus on tarkkaa puuhaa, jos sen haluaa tehdä siististi. Liialla maalilla kuvio leviää rumasti ja jäljestä ei tule siisti. Yleensä maalaan pyörivin liikkein, en töpöttäen, koska jälki on silloin enemmän minun mieleeni. Sabluunaa pitää myös pestä parin käyttökerran jälkeen. Muutoin maalia tahtoo levitä sabluunan alle ja se tekee rumaa jälkeä itse työhön.

Tästä kuvasta näkee hyvin, että sabluunan alle on päässyt hitunen maalia ja jälki ei ole siistiä. Tämän korjasin, kun maali oli kuivunut, hiomalla sabluunamaalauksen pois ja maalaamalla pohjan uudestaan kuparimaalilla.

Sapluunamaalauksessa käytetty liikaa maalia. Maali valunut sabluunan alle.

Tässä kuvassa taas maalia on sopivasti ja sabluuna on ollut puhdas, joten maalia ei ole päässyt valumaan sabluunan alle. Se on todella minimaalinen määrä maalia, millä tätä kannattaa tehdä.

Tässä kuvassa on sopivasti maalia, sabluunamaalaus on kaunista ja selkeät rajat, ei ole liikaa maalia.

Maalasin kaikki pikkulaatikot ja laitoin pohjalle pienen palasen tapettia. Samaa tapettia tuli myös taustalevyyn, mutta sehän ei näy mihinkään kun laatikot ovat paikoillaan. Halusin siitä kuitenkin siistin silloinkin, kun laatikot eivät ole omassa lokerossaan. 

Vetimet ovat messinkiä, joten en raskinut niitä maalata, vaan kiillotin ne ketsupilla! Kyllä, luit ihan oikein, ketsupilla. Sivelin ketsuppia pintaan, annoin vaikuttaa hetken ja pesin lopuksi vetimet astianpesuaineella. Kuivaamisen jälkeen nupit olivatkin valmiita paikoilleen asennettavaksi.

Messinki nuppivedin puhdistui ketsupilla.

Rungot jätin pelkälle kuparille, koska muuten tulee mielestäni sillisalaattia, eli liikaa kuviota. Kuviot tulevat laatikoista paremmin esille, kun itse rungossa ei ole kuviota.

Summa summarum. Maalina oli Fusion Mineral Paint Copper  ja Chocolate. Kuparimaalia meni pikkupurkin verran, eli noin 2 ruokalusikallista. Suklaata taas ehkä 1/4 osa teelusikallinen. Eli maali on TODELLA riittoisaa! 

Nyt sitten nenä kohti seuraavaa projektia, joka taitaa olla nahkainen vanha rahi. 

Ensi viikkoon! 

-teresa- 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti