Pohjatyöt

Pohjatyöt ovat tärkeä osa onnistumiseen maalausprojektissa. Fusion™ Mineral Paint maaleissa on erinomainen tarttuvuus, peittävyys ja kestävyys, eikä maali vaadi mitään erillistä pinta-ainetta. Kunnollisilla pohjatöillä varmistat, että saat parhaan lopputuloksen.

Aloita pohjatyöt aina puhdistuksella. Eritoten vanhoissa kalusteissa ja esineissä on rasvaa, likaa ja pölyä. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä Fusion™ sarjan TSP Alternative maalipesua, joka poistaa kaiken lian, öljyn ja rasvan. TSP on fosfaatiton, vesipohjainen puhdistusaine, joka on erittäin tehokas ja soveltuu kaikille pinnoille etkä tarvitse erillistä huuhtelua pesun jälkeen. TSP on todella riittoisaa. Sekoita 2 korkillista yhteen litraan vettä. 

Vinkki! Voit käyttää TSP:tä myös kotona esim. keittiön ja kylpyhuoneen pesuun. Se on todella tehokas rasvalikaan!

Pesun jälkeen pääset varsinaisiin pohjatöihin, jotka riippuvat maalattavasta pinnasta. Valitse siis alla olevista vaihtoehdoista se, mitä aiot maalata.

1. Kiiltävä maali- tai lakkapinta: Hio pinta P220 hiomapaperilla tai -sienellä ja puhdista pölyt huolellisesti.

2. Pehmeä vaha, silikoni tai öljytty puupinta: Käytä liuotinta tai mineraalitärpättiä poistaaksesi vanhan vahan tai öljyn. Ihan tuoreen öljyn päälle maalaaminen ei onnistu, koska öljy hylkii maalia. Mikäli tuote on öljytty vuosikausia sitten, maali saattaa tarttua. Tee silloin testi pienelle alueelle ennen koko kalusteen maalaamista. 

3. Vanha matta tai puolikiiltävä maali- tai muu pinta: Et tarvitse mitään erityisiä pohjatöitä. Pesu riittää. 

4. Läpi tuleva väri tai oksakohta: Käytä Ultra Grip pohjustusainetta tai oksalakkaa.

5. Liukas melamiini, ruostumaton metalli, lasi, laminaatti tai kiiltävä, muodokas pinta, jota ei voi hioa: Laita erittäin ohut kerros Fusion™ Ultra Grip pohjustusainetta.

Mikäli olet maalaamassa vanhaa kalustetta, jossa on jo useampi kerros maalia, suositeltavaa on kuitenkin poistaa maali, jotta saat siistin lopputuloksen.   

Fusion™ Ultra Grip pohjustusaine on helppo käyttää. Levitä yksi hyvin ohut kerros maalattavalle pinnalle. Parhaimman lopputuloksen saat, kun levität sen sienellä tai telalla. Voit käyttää myös sivellintä, mutta ole varovainen, ettei pintaan jää siveltimen jälkiä. Anna kuivua 12 tuntia ennen päälle maalaamista. 

Ultra Grip on vesiliukoinen, joten saat puhdistettua välineet helposti vedellä. Kuivuttuaan Ultra Grip on väritön. 

Fusion™ Ultra Grip pohjustusainetta on saatavana kahdessa koossa; 250 ml ja 500 ml. 

Pohjatöiden jälkeen pääset maalaukseen, maalausohjeita löydät tältä sivulta.