Pohjatyöt

Pohjatyöt ovat tärkeä osa onnistumiseen maalausprojektissa. Fusion™ Mineral Paint maaleissa on erinomainen tarttuvuus, peittävyys ja kestävyys, eikä maali vaadi mitään erillistä pinta-ainetta. Kunnollisilla pohjatöillä varmistat, että saat parhaan lopputuloksen.

Aloita pohjatyöt aina puhdistuksella. Eritoten vanhoissa kalusteissa ja esineissä on rasvaa, likaa ja pölyä. Parhaimman lopputuloksen saat käyttämällä Fusion™ sarjan TSP Alternative maalipesua, joka poistaa kaiken lian, öljyn ja rasvan. TSP on fosfaatiton, vesipohjainen puhdistusaine, joka on erittäin tehokas ja soveltuu kaikille pinnoille etkä tarvitse erillistä huuhtelua pesun jälkeen.

TSP Alternative maalipesu

Vinkki! Voit käyttää TSP:tä myös kotona esim. keittiön ja kylpyhuoneen pesuun.

Pesun jälkeen pääset varsinaisiin pohjatöihin, joka riippuu maalattavasta pinnasta. Valitse siis alla olevista vaihtoehdoista se, mitä aiot maalata.

1. Kiiltävä maali- tai lakkapinta -> Hio pinta P220 hiomapaperilla tai -tyynyllä ja puhdista pölyt huolellisesti.

2. Pehmeä vaha, silikoni tai öljytty metallipinta -> Käytä liuotinta tai mineraalitärpättiä poistaaksesi vaha tai öljy.

3. Vanha matta tai puolikiiltävä maali- tai muu pinta, ruostumaton metalli, lasi tai himmeä muovi -> et tarvitse mitään erityisiä pohjatöitä.

4. Läpi tuleva väri tai oksakohta -> käytä primeria tai oksalakkaa.

5. Liukas melamiini, laminaatti tai kiiltävä, muodokas pinta, jota ei voi hioa. -> Laita erittäin ohut kerros Fusion™ Ultra Grip primeria.

Mikäli olet maalaamassa vanhaa kalustetta, jossa on jo useampi kerros maalia, suositeltavaa on kuitenkin poistaa maali, jotta saat siistin lopputuloksen.   

MILLOIN PRIMERIA TARVITAAN?

Fusion™ maaleilla 95 % töistä ei tarvitse primeria. Primeria voit kuitenkin käyttää, kun maalaat tummasta vaaleaan (tai toisinpäin). Voit myös korvata primerin Fusion™ Transition välivärillä, tai jollain muulla harmaalla sävyllä, kuten esim. Sterling:llä, jolloin tarvitset vähemmän pintamaalia.

Vaalean harmaat sävyt toimivat ns. siirtymäväreinä helpottaen kalusteen saamista valkoiseksi. Jos haluat peittää oksakohdat, tai haluat varmistaa, ettei tumma väri puske läpi maalista, voit käyttää oksalakkaa ennen maalausta.

Fusion™ Ultra Grip primer on helppo käyttää. Levitä yksi ohut kerros maalattavalle pinnalle. Parhaimman lopputuloksen saat, kun levität primerin sienellä. Voit käyttää myös sivellintä, mutta ole varovainen, ettei pintaan jää siveltimen jälkiä. Anna kuivua vähintään 4-6 tuntia, mieluiten 12 tuntia, ennen maalaamista.

Ultra Grip on vesiliukoinen, joten saat puhdistettua välineesi helposti vedellä. Mikäli pinta menee "pitsimäiseksi" levitettyäsi yhden kerroksen primeria, voit laittaa toisen kerroksen Ultra Grip primeria, kun ensimmäinen kerros on kokonaan kuivunut. Kuivuttuaan Ultra Grip on väritön. 

Fusion™ Ultra Grip primeria on saatavana kahdessa koossa; 250 ml ja 500 ml.

                           

Ultra Grip primer 250 ml

Ultra Grip primer 500 ml 

   

Fusion ohje pohjatyöt

 

 

Pohjatöiden jälkeen pääset maalaukseen, maalausohjeita löydät tältä sivulta.