Viimeistely

TOUGH COAT

Vesipohjainen lakkapinnoite, kuivuu nopeasti ja estää kellastumisen. Käytä lyhytnukkaista telaa, sientä, sivellintä tai nukkaamatonta levitystyynyä. Lisää ohuita kerroksia vetäen siveltimellä kerralla kalusteen päästä päähän, jotta pintaan ei jää siveltimen jälkiä. Voit myös sävyttää metallimaalilla, jolloin saat hauskan efektin! Suosittelemme aina hieman kostutettua työvälinettä. Fusion mineraalimaali ei tarvitse välttämättä päälleen viimeistelyä, mutta halutessasi kovemman pinnan kulutukselle alttiille huonekalulle, valitse silloin Tough Coat, matta tai kiiltävä. 

STAIN AND FINISHING OIL

Kestävä, pellavaöljypohjainen viimeistelyöljy niin puhtaalle puulle kuin maalatulle pinnalle. Antaa kiiltoa ja kestävyyttä. Levitä siveltimellä, levitystyynyllä tai rätillä. Pyyhi ylimääräinen öljy 15 min. kuluttua puhtaalla, nukkaamattomalla rätillä. Huom! Natural sävyä ei suositella valkoisen maalin päälle, sillä se voi kellastua. Huomio työvälineiden itsesyttymisvaara, eli kastele rätti ennen roskiin laittoa tai polta se.  

HEMP OIL, HAMPPUÖLJY

Voit myös viimeistellä kalusteen pinnan hamppuöljyllä. Fusion Hemp Oil on loistava, täysin luonnollinen viimeistelyaine. Öljy on helppo käyttää - kaada tai sivele ja pyyhi ylimääräinen pois rätillä. Se antaa myös lattioille upean kiillon.

Öljy on tehty 100 % luonnollisista hampunsiemenistä ja on biohajoava. Hamppuöljy on elintarviketurvallista, joten voit käyttää sitä myös puisiin leikkuulautoihin, lihatukkeihin, yms. 

Hemp Oil on sopiva puhtaalle puulle sekä Fusion mineraalimaalilla maalatulle pinnalle. Sopii myös Homestead House -maitomaaleilla maalatuille kalusteille. 

Vinkki! Voit hioa maalatun kalusteesi hamppuöljyn kanssa hienolla hiomatyynyllä. Näin maalatusta pinnasta tulee silkinpehmeä!

VAHA

Fusionin korkeatasoiset vahat ovat erittäin helppokäyttöisiä ja niillä saa kestävän, viimeistelyn ja kauniin kiillon.

Vahat sisältävät 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä, joten niiden tuoksu on mieto ja haihtuu kalusteesta parissa päivässä. Vaha myöskin estää maalin kellastumisen.

Vinkki! Voit levittää vahan joko siveltimellä tai nukkaamattomalla kankaalla. Levittämisen jälkeen ota puhdas nukkaamaton kangas ja poista ylimääräinen vaha. Samalla pintaan tulee kiiltoa. Jos haluat enemmän kiiltoa, erityisesti metalliväreille, käy pinta läpi seuraavana päivänä kankaalla. Jos laitoit liikaa värillistä vahaa, voit lisätä kirkasta vahaa värillisen päälle, jolloin saat värin hieman vaaleammaksi.

Pintakerros tulee aina laittaa tietyssä järjestyksessä, kuten maalikin: ensin vesipohjainen, sen jälkeen öljypohjainen ja lopuksi vaha. Voit laittaa niin monta pintakerrosta kuin haluat, mutta aina sama järjestys. Muista, että vaha on aina viimeinen.

Jos pinnassa on jo vahaa, ja haluat maalata, korostaa tai laittaa muuta ainetta pintaan, vaha on poistettava ensin mineraalitärpätillä. Vahan päälle ei voi laittaa muuta kuin toista vahaa, ellet sitten halua maalipinnan halkeilevan vahan kohdalta.