Viimeistely

Kaluste voidaan viimeisteillä halutessa / tarvittaessa eri tuotteilla. Maalin väri, haluamasi kiiltoaste ja pintamateriaali vaikuttavat siihen, mikä tuote on soveltuvin viimeistelypinnoitteeksi.

 

TOUGH COAT

Mikäli olet maalannut kalusteen valkoisella tai muulla erittäin vaalealla värillä, valitse Fusion™ vesipohjainen Tough Coat matta tai Tough Coat Glossy (kiiltävä) versio. Tough Coat'a suositellaan eritoten vaaleiden värien päälle, sillä se estää värin kellastumisen. Öljypohjainen viimeistelypinnoite kellastuttaa vaalean värin ajan kuluessa. Tough Coat on myös hyvä valinta silloin, kun kaluste vaatii kovaa käyttöä, kuten esimerkiksi keittiön pöytä, keittiön kaapistot tai vaikkapa lattia, pinnat, joita pyyhitään usein.

                            Tough Coat matta            Tough Coat Glossy

 

 

 

  

Vinkki! Vesipohjainen tuote kuivuu nopeasti ja estää kellastumisen. Lisää ohuita kerroksia vetäen siveltimellä kerralla kalusteen päästä päähän. Voit myös sävyttää Tough Coatin metallimaalilla, jolloin saat hauskan efektin!

Saavutat parhaan ja nukkaamattoman lopputuloksen, kun käytät mikrokuitu- tai lyhytnukkaista telaa, hieman kostutettua sientä tai levitystyynyä. Voit lisätä Extenderiä, mikäli aine kuivuu liian nopeasti.

Suosittelemme aina hieman kosteutettua työvälinettä.

 

STAIN AND FINISHING OIL

Mikäli kalusteet on maalattu medium tai tummalla värillä, valitse Fusion™ vaha, Stain & Finishing Oil tai erittäin ohut kerros matta tai kiiltävä Tough Coat'a.

Erittäin tummien värien päälle suosittelemme Stain and Finishing Oil'a tai Beeswax Finish'ä (mehiläisvahaa). Vesipohjainen viimeistelypinnoite saattaa mennä sameaksi tumman maalin päällä, jos sitä on laitettu liikaa.

Stain and Finishing Oil

Vinkki! SFO on erittäin kestävä pinnoite niin puhtaalle puulle kuin esim. maalatulle pinnalle. Se antaa kiiltoa ja kestävyyttä. Levitä käyttämällä sivellintä, Fusion™ levitystyynyä tai jotain muuta nukkaamatonta kangasta. Pyyhi ylimääräinen öljy n. 15 min. kuluttua puhtaalla ja nukattomalla tyynyllä.

Huom! Natural (väritön) sävyä ei suositella valkoisen maalin päälle, sillä se voi lisätä keltaisuutta.

  

    

HEMP OIL

Voit myös viimeistellä kalusteen pinnan hamppuöljyllä. Fusion™ Hemp Oil Wood Finish on loistava, täysin luonnollinen viimeistelyaine niille, jotka ovat herkkiä tuoksuille. Öljy on helppo käyttää - kaada tai sivele ja pyyhi ylimääräinen pois rätillä. Se antaa myös lattioille upean kiillon.

Öljy on tehty 100 % luonnollisista hampunsiemenistä ja on biohajoava. Hamppuöljy on elintarviketurvallista, joten voit käyttää sitä myös puisiin leikkuulautoihin, lihatukkeihin, yms. 

Hemp Oil Wood Finish on sopiva sekä puhtaalle puupinnalle sekä Fusion™ maalilla maalatulle pinnalle.

Hemp Oil hamppuöljy

Vinkki! Voit hioa maalatun kalusteesi hamppuöljyn kanssa hienolla hiomatyynyllä, esim. Fusion sarjan Sanding Pad'llä. Näin maalatusta pinnasta tulee silkinpehmeä.

 

VAHA

Korkeatasoiset vahat pohjautuvat vanhaan reseptiin ja ovat pehmeitä ja sileitä. Ne ovat erittäin helppokäyttöisiä ja niillä saa kestävän, viimeistelyn ja kauniin kiillon.

Vahat sisältävät 100% luonnollisia eteerisiä öljyjä, joten niiden tuoksu on mieto ja haihtuu kalusteesta parissa päivässä. Vaha myöskin estää maalin kellastumisen.

Fusion™ vahoja on kahdeksan (8) eri sävyä: Clear wax, Liming wax, Espresso wax, Aging wax, Black wax, Pearl wax, Copper wax ja Rose Gold wax. Toistaiseksi vahat ovat tilaustuotteita, joilla on 2-4 viikon toimitusaika.

     Fusion Wax vahat

Vinkki! Voit levittää vahan joko siveltimellä tai nukkaamattomalla kankaalla. Levittämisen jälkeen ota puhdas nukkaamaton kangas ja poista ylimääräinen vaha. Samalla pintaan tulee kiiltoa. Jos haluat enemmän kiiltoa, erityisesti metalliväreille, käy pinta läpi seuraavana päivänä ruskealla paperilla. Jos laitoit liikaa värillistä vahaa, voit lisätä kirkasta vahaa värillisen päälle, jolloin saat värin hieman vaaleammaksi.

  

 

Pintakerros tulee aina laittaa tietyssä järjestyksessä, kuten maalikin: ensin vesipohjainen, sen jälkeen öljypohjainen ja lopuksi vaha. Voit laittaa niin monta pintakerrosta kuin haluat, mutta aina sama järjestys. Muista, että vaha on aina viimeinen.

Jos pinnassa on jo vahaa, ja haluat maalata, korostaa tai laittaa muuta ainetta pintaan, vaha on poistettava mineraalitärpätillä. Vahan päälle ei voi laittaa muuta kuin toista vahaa.